Beauty: 30’s Flashback

 

Let’s see how history becomes AW’s 14 make up trend! 

 

Text: Μαίρη Φακίνου

 

Στην τέχνη, τη δημιουργία και κατά προέκταση τη μόδα, λέγεται, πως δεν υπάρχει παρθενογένεση. Η μόδα κάνει κύκλους και επηρεασμένη από δομικά στοιχεία παλαιότερων εποχών, εμπνέεται και ανατροφοδοτεί τη σημερινή πραγματικότητα με νέες ιδέες και τάσεις. Ποτέ άλλοτε όμως δεν υπήρξε τέτοια πληθώρα άμεσων ή έμμεσων αναφορών σε άλλες δεκαετίες, οι οποίες να καλύπτουν ταυτόχρονα ένα ευρύ χρονικό φάσμα που κινείται από το 1930 έως το 1990. Οι πρώτες αναφορές μας για φέτος -τι άλλο- από τα αισθησιακά 30’s και το αγαπημένο σε όλους smokey.

 

fwbvk_flashback30s_02
Anna Sui

 

Μεθυστικό smokey με sky blue – σμαραγδί pigments και σκούρο κραγιόν στο χρώμα του κρασιού από την Anna Sui, η οποία, όπως πολλές φορές στο παρελθόν έχει ενσωματώσει στοιχεία του 1920-30 στις δημιουργίες της, έτσι  και τώρα, εμπνεύστηκε από την Art Deco αισθητική και με την βοήθεια της PatMcGrath δημιούργησε ένα look, το οποίο χαρακτηρίζει ως: “Anna May Wong in Piccadilly, λίγο από Mary Quant και Anjelica Huston”, ενώ περιέγραψε τα χρώματα που επιλέχθηκαν ως “strong and fun”.

 

fwbvk_flashback30s_03
Julien McDonald

 

Ο καλύτερος τρόπος να περιγράψει κάποιος το look που εμπνεύστηκε η makeup artist Val Garland για τον Julien McDonald θα ήταν “grunge deluxe”, υποστηρίζει η ίδια. Χρησιμοποιώντας ως εφαλτήριο την αρχική ιδέα του “βιτρώ” που είχε ο McDonald , συνδύασε μωβ, χρυσές και πράσινο-μπλε αποχρώσεις για τη δημιουργία ενός εντυπωσιακού smokey που συμπλήρωσε με gloss στα μάτια, wet-look στα χείλη και λαμπερά ζυγωματικά, ώστε να δώσει την αίσθηση του νεορομαντικού και ταυτόχρονα του υγρού-μεταλλικού.

 

fwbvk_flashback30s_04
Rodarte

 

Ως “delicate and youthful” με μια αίσθηση από “glittery fun, fairytale love- is- in- the-air” περιέγραψε ο James Kaliardos  το εντυπωσιακότατο full chocolate-berry smokey που δημιούργησε  για τον οίκο Rodarte . Τα βαμμένα στους ίδιους τόνους με τα μάτια και καλυμμένα με γκλίτερ χείλια, κατάφεραν να συμπληρώσουν τη συνολική εικόνα χωρίς να χαθεί το focus, δίνοντας παράληλα την απαραίτητη νοσταλγική λάμψη που ταιριάζει στα παραμύθια που τον ενέπνευσαν. Το αποτέλεσμα, αν και θα φανταζόταν κανείς ότι θα ήταν σκληρό, έκλεψε τις εντυπώσεις!

 

fwbvk_flashback30s_05
Nicole Miller

 

Εμπνευσμένο από δυνατές γυναίκες πολεμίστριες το μακιγιάζ στο show της Nicole Miller, με σημείο αναφοράς τα πολύ έντονα φρύδια και το μαχητικό smokey που κινήθηκε σε τόνους του μαύρου, aqua, σκούρου δαμασκηνί, olive και μπλε. Και εδώ, ο James Kaliardos δημιουργεί ένα look με πολύ δυναμικό βλέμμα, καλύπτοντας με σκιές όλο το πάνω βλέφαρο έως το φρύδι για έξτρα ένταση, χωρίς όμως –και εδώ- να χάνεται η θηλυκή πλευρά της γυναίκας που το προβάλει.

 

fwbvk_flashback30s_06
Derek Lam

 

Όταν ο Derek Lam γοητευμένος από την κουλτούρα του Θιβέτ, της κεντρικής Ασίας και του βουδισμού ζήτησε – για πρώτη φορά- ένα μακιγιάζ με έντονα μάτια, ο Tom Pecheux, επικεφαλής makeup artist  της ομάδας του, ήταν αδύνατον να αρνηθεί!. “It’s a pond, it’s a lake, it’s a river”  σκέφτηκε και δημιούργησε ένα επιβλητικό και σχεδόν μονοδιάστατα water-like smokey με ένα μείγμα πράσινου, μπλε και γκρι. Το υπόλοιπο πρόσωπο το διατήρησε σχεδόν ολοκληρωτικά γυμνό, χωρίς contouring, mascara και ενίσχυση ή αλλαγή στα φρύδια, με ελάχιστο μόνο nude balm στα χείλη.

 

Stay tuned because decades inspiration, is not over!

 

 

Ακολουθείστε όλα τα beauty tips της Μαίρης Φακίνου στη σελίδα της Mary me Up στο Facebook.