The Others: Meletis Koropoulis

Text: Vassia Chrysanthopoulou
Styling: Vassia Chrysanthopoulou
Photography: Efi Zachou

 

fwbvk-M.koropoulis-the others1

THE MEETING

 

31.10.2013 – Halloween party – Salon de Bricolage.
Ανάμεσα σε νεκρές νύφες, που το μακιγιάζ τους άγγιζε τα όρια της πραγματικότητας, Φρανκενστάιν και διαφόρου τύπου ξωτικά, εγώ και η παρέα μου ακολουθούσαμε τον ρυθμό της μουσικής ενώ απολαμβάναμε τα ποτά μας. Κάπως έτσι γνώρισα και έναν κύριος με ωραίο χαμόγελο και μαύρα δόντια, που αποδείχτηκε να είναι ο διοργανωτής της βραδιάς, ή αλλιώς ο Μελέτης Κοροπούλης. 

 

 

WHO IS HE?
Mελέτης Κοροπούλης.
Ιδιοκτήτης και δημιουργικός διευθυντής της εταιρίας συμβουλευτικών και δημιουργικών υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας και προβολής The Platform.
Πολυπράγμων, εξαιρετικός ομιλητής (σπάνια συναντώ άτομα που να χρησιμοποιούν σωστά την Ελληνική), απαιτητικός και καμιά φορά εριστικός, γνωρίζει πολύ καλά να συνδέει φαινομενικά ασύνδετες εκφάνσεις της δημιουργίας, μ’ ένα μοναδικό τρόπο.
Δεν παρατηρούμε να παρουσιάζεται στα media χωρίς την επαγγελματική του ιδιότητα συχνά. Είτε στα blogs ως δημιουργός του ‘Playroom’ της Bettina που όλοι αγαπάμε γιατί βρίσκουμε τα πιο in fashion δώρα, είτε ως ευφευρετικό σχεδιαστή μιας καμπάνιας, ενώ άλλοτε να τον αποκαλούν ως ‘περιζήτητο’ εργένη της Αθήνας…

fwbvk-M.koropoulis-the others2

 

Λίγα  λόγια  για τον Μελέτη…
– Είναι συνεπής, ενθουσιώδης, κοινωνικός και θαρραλέος.
– Aγαπά  τα γιλέκα.
– Θεωρεί πως το καφέ χρώμα δεν είναι εύκολο να συνδυαστεί.
– Χορεύει στη Rebound.
– Παίζει πιάνο.
– Αγαπημένο μέρος: η Λισαβόνα, διότι έχει μια αλλιώτικη αίσθηση παρηκμασμένης αυτοκρατορίας
– Ελευθερία=Ορίζει στο πλαίσιο στο οποίο κινούμαστε.
– Εάν δεν ήταν αυτός που είναι σήμερα, θα ήταν  “Δαλάι Λάμα”
– Ευτυχία = Στιγμές αρμονίας που επιτυγχάνονται συνήθως απλά, όπως με το να είσαι με κάποιον, με το να συγκεντρώνεσαι σε κάτι, με το να μην κάνεις τίποτα..

 

 

Κατόπιν σκέψης και συζήτησης απαφασίσαμε από κοινού να απολαύσουμε τον Μελέτη στα πλαίσια μιας καθημερινής ρουτίνας.
Προτιμά κοστούμια –στολή εργασίας όπου τα συνδυάζει τέλεια με αγαπημένα sneakers, αγαπά τα μακριά και άνετα παλτό, έως ενδύματα Αραβικής κουλτούρας τα οποία φορά όταν υποδέχεται ευδιάθετος φίλους στο σπίτι.
Το sporty outfit το επιλέγει μόνο τις Απόκριες και τους θερμότερους μήνες του χρόνου.
  fwbvk-M.koropoulis-the others3fwbvk-M.koropoulis-the others4

 

 Χαρακτήρισε μου με 5 επίθετα τον εαυτό σου.

 

Φιλομαθής & φιλοπράγμων, ξενότροπος, τακτικός και γενναιόδωρος

 

fwbvk-M.koropoulis-the others6 fwbvk-M.koropoulis-the others5

 

Περιέγραψε μου την αισθητική σου

Θέλω να χρησιμοποιήσω τη λέξη “Αθηναϊκή”, που είναι η καλοζυγισμένη συνετή δράση και ομορφιά η οποία αποδίδεται απ’αρχαιοτάτων ως εξής “Φιλοκαλούμεν τε γάρ μετ’ ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας…” που σημαίνει: να ασχολούμαστε με το ωραίο χωρίς να το παρακάνουμε [με λιτότητα] και να φιλοσοφούμε χωρίς να φτάνουμε στα άκρα και στη μαλθακότητα. Η ενασχόληση με τη φιλοσοφία δηλαδή να μη μας κάνει θεωρητικούς ανθρώπους και να μη μας απομακρύνει από την πρακτική δράση, όπως λέει ο Θουκυδίδης δια στόματος Περικλή στον Επιτάφιο του τελευταίου..

 

 Είσαι ενθουσιώδης. Πως αποτυπώνεις αυτό τον ενθουσιασμό στην καθημερινότητά σου σε περιβάλλον εργασίας και μη;

Αυθόρμητα

 

fwbvk-M.koropoulis-the others8

 

 Πως σχετίζεσαι με την εξωτερική σου εμφάνιση;

Είμαι της άποψης ότι η εξωτερική εμφάνιση αποτελεί ένδειξη για το ποιόν μας, όχι απόδειξη αλλά σίγουρα ένδειξη. Κι αυτό είναι χρήσιμο εργαλείο στη διαδικασία της κοινωνικοποίησης, στην αυτοέκφραση και στην μεταξύ μας επικοινωνία.

 

fwbvk-M.koropoulis-the others9

 

Ερμήνευσε μου την έννοια της διασκέδασης προσωπικά μέσα από κάποια παραδείγματα.

Τα δομικά υλικά στις διασκεδάσεις μου είναι ο ανθρώπινος παράγων και το περιβάλλον. Η καλή παρέα, όπως λέγεται, και οι κατάλληλες συνθήκες. Η τοποθεσία, η ώρα, η θερμοκρασία, η θέα, η “ατμόσφαιρα”, το ηχητικό περιβάλλον, η αισθητική που διαμορφώνει τον εν λόγω χώρο.

 

fwbvk. meletis_koropoulis_layout13

 

Πιο είναι το πιο “hot” accesory στην ντουλάπα σου;

Τελευταία αγοράζω, όλο και με περισσότερο ενδιαφέρον, μαντήλια.

 

Θεωρείς πως ο ρόλος της επιτηδευμένης συμπεριφοράς που καλούμαστε να διαχειριστούμε σε επαγγελματικό πλαίσιο, φθείρει την εσωτερική ποιότητα του ατόμου η απλά την καταπιέζει;

 

Πιστεύω στην ειλικρίνεια, στην ελεύθερη έκφραση, στη συνέπεια και προπάντων στην αυθεντικότητα. Καμία πίστη δεν έχω σε επιτηδεύσεις και επιτηδευμένες συμπεριφορές.

 

Τι σχέση έχεις με την μόδα; Ενημέρωση ή δίαυλος επικοινωνίας;

Έχω εξαντλήσει σε μεγάλο βαθμό τη σχέση μου με τη μόδα… Έχω ενδιαφέρον να ανακαλύψω μια νέα αφήγηση από τη μόδα αλλά η απογοήτευση κυριαρχεί αρκετά χρόνια τώρα.

 

fwbvk-M.koropoulis-the others11fwbvk-M.koropoulis-the others12

Γυαλιά από αριστερά, Culter & Gross, Kirk collections, θα τα βρείτε στο κατάστημα Be Seen

 

Μελέτης Κοροπούλης “behind the scenes”..

 Τι σημαίνει;

 

THE PLATFORM. Στα πλαίσια του δημιουργικού σου επιτεύγματος, πόσο δύσκολο είναι να εκφράσεις πρωτοποριακά τις ιδέες σου σε πράξεις απέναντι σ’ ένα κοινό που είναι εκπαιδευμένο λάθος; 

Στο γραφείο μας αναπτύσσουμε μια νέα, σύγχρονη γλώσσα επικοινωνίας και με αυτή προβάλουμε και προωθούμε τα προϊόντα, τα δρώμενα, τις υπηρεσίες, τα πρόσωπα και τους προορισμούς που αναλαμβάνουμε. Επιλέγουμε, τρόπους και κανάλια επικοινωνίας που έχουν συνάφεια, νοήματος και αισθητικής, τόσο με τον “αποστολέα” και το μήνυμα του όσο και με τον αποδέκτη του. Ειδικευόμαστε στo experiential marketing και δημιουργούμε αφορμές επικοινωνίας για τους πελάτες μας που με σύγχρονο τρόπο μεγιστοποιούν την αναγνωρισιμότητα τους χωρίς να ξενίζουν με άστοχες εννοιολογικές προεκτάσεις και ακατάληπτες διακοσμητικές λάμψεις εντυπωσιασμού. Συνεπώς, σπανίως θα βρεθούμε σε ένα “εκπαιδευμένο λάθος” κοινό. Σκοπός μας είναι η γλώσσα που οργανώνουμε να αποτελείται από οικουμενικά αντιληπτές έννοιες και αξίες.

 

fwbvk-M.koropoulis-the others13

 

Ως άνδρας είναι αυτό που παρατηρείς στις γυναίκες;

Αυθεντικότητα, κινησεολογία και χορογραφία.

 

 

Έχεις δραστηριότητες; Αν ναι ποιες είναι αυτές;

Ναι έχω, μου αρέσουν οι εξερευνήσεις, νέες παρέες, πόλεις, νησιά, παραλίες, η Αθήνα του Χατζιδάκι, συγγενείς μυθολογίες, άλλοι πολιτισμοί, οι αστερισμοί, τέτοια πράγματα. Επίσης μου αρέσουν οι καλοκαιρινές πεζοπορείες και οι επισκέψεις σε τυπογραφεία.

 

fwbvk-M.koropoulis-the others15 fwbvk-M.koropoulis-the others14

 

 

Βάσια Χρυσανθοπούλου. Τι γνώμη έχεις;

Κρημνώδης.

 

Ευχαριστούμε το κατάστημα οπτικών ΒE SEEN και το showroom H&Μ