THE OTHERS: ΛΥΔΙΑ ΒΟΥΣΒΟΥΝΗ

 

Το δημιουργικό πρόσωπο που κρύβεται πίσω από την Zeus + Dione.

Text: Vassia Chrysanthopoulou
Styling: Vassia Chrysanthopoulou
Photography: Efi Zachou

 

THE MEETING

Απρίλιος 2013.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, εγώ και ο συνεργάτης μου Μάρκος Ανδριώτης επιλεχθήκαμε από το FWBVK για την επιμέλεια της διακόσμησης της βιτρίνας που αφορούσε την παρουσίαση του πολυτελούς brand Zeus + Dione στο κατάστημα της κα.Ιλεάνας Μακρή, την περίφημη Μαγεία στο Κολωνάκι.

Η συμμετοχή μας σε αυτό το δημιουργικό project στάθηκε αφορμή για να έρθουμε σε επαφή με τα σημαντικότερα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από το νεοσύστατο brand. H Δήμητρα Κολοτούρα και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι ειναι οι ιδρύτριες του, ενώ η Λυδία Βουσβούνη αποτελεί το Creative πρόσωπο της πολλά υποσχόμενης εταιρίας.

 

WHO IS SHE?

Λυδία Βουσβούνη.

Μια κοπέλα με αξεπέραστη αριστοκρατική ομορφιά, χαμηλών τόνων και ιδιαιτέρα πνευματώδης, εκφράζει την δημιουργική της πλευρά σχεδιάζοντας για την Zeus+Dione. Η ηρεμία στο πρόσωπο της και η θετική της αύρα με ώθησαν στο να την συναντήσω και να της ζητήσω ν αποτελέσει το πρώτο άτομο που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της στήλης The Others.

The_Others_Lydia1

Καθισμένη άνετα στον αναπαυτικό καναπέ του ατελιέ, η Λυδία μιλούσε για την προσωπικότητα της, την καθημερινότητα και τις φιλοδοξίες της καθώς εγώ προσπαθούσα να αποκρυπτογραφήσω “την άλλη της πλευρά”.

The_Others_Lydia2The_Others_Lydia4

 

Το ανεπιτήδευτο απλό στυλ της ενισχύεται από αρκετά κοσμήματα, όπως μεταγιόν και βραχιόλια, προσδίδοντας μια πιο έθνικ εμφάνιση. Είναι παιδί της πόλης, της αρέσουν τα ταξίδια και δεν θα τολμούσε ποτέ να φορέσει πολλά prints μαζί.

The_Others_Lydia3
Φωτογραφήθηκε για εμάς το Σάββατο 1ης Φεβρουαρίου στο ατελιέ καθώς η ίδια συντόνιζε αρκετές εκκρεμότητες. Λίγο αμήχανη άλλα ταυτόχρονα λαμπερή, φορώντας ένα υπέροχο μεταξωτό Zeus+Dione φόρεμα, η Λυδία ξεκίνησε να μας δίνει το καλύτερό της χαμόγελο.

 

 

LYDIA AND THE ANDROGYNOUS STYLE

Κάτω από αυτή την ευαίσθητη και καλλιτεχνική φύση, διαφαίνεται μια γυναίκα που διεκδικεί και πατάει καλά στα πόδια της, προσδοκώντας υψηλούς επαγγελματικούς στόχους. Η επιλογή του ασπρόμαυρου androgynous style, προσφέρει ασφάλεια συνδυασμένη με μεταξωτές υφές, δηλαδή την ιδανική μορφή μιας classy εμφάνισης δίχως να στερεί την θηλυκότητα.

Απολαύστε την!

 

THE OTHER SIDE

The_Others_Lydia5

 

1. Θα μπορούσες να μου περιγράψεις την αισθητική σου μέσα από έναν χώρο, ένα βιβλίο και έναν πίνακα ζωγραφικής;

To μουσείο Guggenheim της Νέας Υόρκης. Ο συνδυασμός του λευκού με τη κυλινδρική αρχιτεκτονική και τις γωνίες που συνθέτουν το χώρο είναι αισθητικά ό,τι πιο ιδανικό μπορώ να σκεφτώ.

Το Passwords του Baudrillard. Έχει υπάρξει πηγή έμπνευσης για μένα λόγω της πολύ καθαρής σκέψης όσον αφορά στον υλικό κόσμο και της σχέση του με τον πραγματικό, αφομοιωμένο παράλληλα με πολύ όμορφα προκλητικό τρόπο και εξαιρετική αισθητική.

Κάποιος Proun του Lissitzky. Όλοι οι πίνακες αυτής της σειράς απεικονίζουν την τελειότερη δυνατή ισορροπία

γεωμετρίας και δημιουργούν μία πρωτότυπη αίσθηση του χώρου με μοναδική μίξη χρωμάτων που με αντιπροσωπεύουν.

The_Others_Lydia8
Σακάκι και τοπ H&M, παντελόνι Zeus+Dione, παπούτσια Jessica Simpson, Χαραλάς, κοσμήματα Elena Kougianou

 

2. Πως αποτυπώνεις τον χαρακτήρα σου μέσα από τις καθημερινές στυλιστικές σου επιλογές;

Κυρίως θα έλεγα πως υπάρχει σταθερότητα στις επιλογές μου, βασικό στοιχείο άλλωστε του χαρακτήρα μου, όπως επίσης μονοχρωμία και λιτές γραμμές. Πάντα μου αρέσει να συμπεριλαμβάνω ένα διακριτικό ‘ιδιότροπο’ στοιχείο σε σχέση με το υπόλοιπο σύνολο.

The_Others_Lydia6

3. Πόσο δύσκολο είναι να διαχωρίσεις σχεδιαστικά την προσωπικότητα σου από της Zeus + Dione γυναίκας;

Η Zeus + Δione γυναίκα είναι ανεξάρτητη και μπορεί να διαχωρίσει το εκλεπτυσμένο αντικείμενο καθώς εκτιμά τις ρίζες και την ουσία αυτού. Σχεδιαστικά πρόκειται για σύνολα με δωρικές γραμμές και γεωμετρικά στοιχεία που σίγουρα δεν διαφέρουν από τη δική μου προσωπικότητα. Ο διαχωρισμός έγκειται στη διαφορετικότητα του στυλ που ο καθένας υποστηρίζει.

The_Others_Lydia7
4. Δώσε μου τις εντυπώσεις σου για την ”androgynous-Other-side” σου

Όταν με ρώτησε η Βάσια αν θα υπήρχε μελλοντικά κάποια αλλαγή στο στυλ μου προς τα πού θα έβλεπα τον εαυτό μου απάντησα πως το tailoring θα μπορούσε να είναι η μόνη πιθανή κατεύθυνση. Θεωρώ πως είναι ένα στυλ ρούχου που θα μπορούσα να φοράω κάθε μέρα, αν και δεν προσφέρει την άνεση των πιο συχνών επιλογών μου. Σίγουρα το προϊόν του μπορεί να δώσει ένα στοιχείο δυναμικότητας και πνευματικότητας σε αυτόν που το φοράει.

Λίγα λόγια για τη Vassia Chrysanthopoulou: Πολλές ιδέες, έντονη κινητικότητα, στοιχεία τελειομανίας και σεβασμό προς τη δουλειά της. Μια πρώτη εντύπωση που δίνει είναι αυτή της τρέλας αλλά μετά από λίγο εκπέμπει μια ηρεμία κ ένα αληθινό βλέμμα.

Έχει ενδιαφέρον να σε βάζει κάποιος, όπως στη προκειμένη περίπτωση έκανε με πολύ ιδανικό τρόπο η Βάσια, στη διαδικασία να σκεφτείς τα παραπάνω. Δηλαδή να αποτυπώσεις το προσωπικό στυλ και την αισθητική ως άτομο ανεξάρτητα από την καθημερινότητα από την οποία σίγουρα κανείς εξαρτάται και επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό. Πόσο μάλλον όταν απαιτείται, εκτός από γραπτή απάντηση, να αποτυπώσει κανείς το χαρακτήρα του οπτικά και να αφήσει τη Βασια να δημιουργήσει τη πιθανή διαφορετική εικόνα που τον αντιπροσωπεύει όπως και έγινε.

The_Others_Lydia9