ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΑΜΨΗ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ

Στη ρομαντική Βενετία ο Pierpaolo Ferrari αποθανατίζει με το φωτογραφικό του φακό, το μοντέλο Zuzanna Bijoch αναδεικνύοντας την ιταλική φινέτσα.

Κείμενο: Κατερίνα-Ναργκίς Ατζάς

 

   Για το τεύχος Φεβρουαρίου του 2014 η Vogue Nippon φιλοξενεί στις σελίδες της την όμορφη Βενετία. Ένας από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης, όπου ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει στην εποχή της Αναγέννησης. Γνωστή για το καρναβάλι της, με τις περίτεχνες μάσκες και τα κοστούμια, όπως και για τις ατελείωτες ρομαντικές βόλτες στα κανάλια με τις γόνδολες, η Βενετία αποτελεί ένα μέρος που μπορεί να γοητεύσει οποιοδήποτε θεατή. Με τίτλο “My Fascination with Venice”, το γνωστό μοντέλο Zuzanna Bijoch ποζάρει με θεατρικότητα στο φωτογραφικό φακό του Pierpaolo Ferrari, ενώ το styling επιμελείται η Ιταλίδα Giovanna Battaglia.

Η φωτογράφιση λαμβάνει μέρος στην κεντρική πλατεία της Βενετίας, Piazza San Marco. Είτε σε όμορφες γωνιές, είτε πάνω σε γόνδολες, η Giovanna Battaglia συνδυάζει τα λαμπερά επώνυμα φορέματα με τα βενετσιάνικα καπέλα και δημιουργεί μια αίσθηση grande κομψότητας. Κάποια από τα κομμάτια που χρησιμοποιήθηκαν είναι από τους Alexander McQueen, Dolce & Gabbana και Emilio Pucci.

Ο Ιταλός καλλιτέχνης Pierpaolo Ferrari, ζει στο Μιλάνο και χαρακτηρίζεται για τον εναλλακτικό τρόπο παρουσίασης των φωτογραφιών του. Για την Vogue Japan, κοσμεί τις εικόνες με πολλές κλασσικές βενετσιάνικες γόνδολες και το αποτέλεσμα είναι αρκετά σουρεαλιστικό. Επιπλέον, το πρώην μοντέλο Giovanna Battaglia, ως ιταλίδα και fashion icon αποδεικνύει για άλλη μια φορά το στυλ και την επιρροή της στον χώρο της μόδας σε έναν περισσότερο παρασκηνιακό ρόλο αυτή τη φορά, ως στυλίστρια. Στην συνεργασία αυτή δίνει την δική της πινελιά και δεν γοητεύεται μόνο η ίδια αλλά και εμείς από την ρομαντική αυτή πόλη!