View Master Seminars 2014: General Culture

Το Fashion Workshop by Vicky Kaya ανακοινώνει την έναρξη των View Master Seminars για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.

 

Οι τέχνες,η εικόνα της σύγχρονης εποχής αλλά και εκείνη που μας επηρέασε, οι άνθρωποι που καθόρισαν την αισθητική και τις ζωές μας και όλα όσα εμπλουτίζουν το μυαλό μας και ανοίγουν τους ορίζοντές μας, περνούν μέσα από τα μάτια και τις κουβέντες των εισηγητών και των καλεσμένων τους.

 

GENERAL CULTURE – Εισηγητής: Μία Κόλλια

20 Ιανουαρίου-3 Μαρτίου
Δευτέρα 19:30 – 21:30
(Κόστος: 300 euro – Οι κάτοχοι κάρτας ανεργίας θα έχουν έκπτωση 10 %)

Ο κινηματογράφος, το θέατρο, η μουσική, ο χορός και η λογοτεχνία μας διαμορφώνουν και μας εξελίσσουν. Η μόδα και η τέχνη –η μουσική και ο κινηματογράφος κυρίως- συνδέονται και πλάθουν γενιές και κοινωνίας. Τα γιατί και τα πώς αναλύονται και ορίζονται ενώ προτείνονται και όλα όσα μπορεί κάποιος να απολαύσει στην Αθήνα.

 

Ενότητες του σεμιναρίου General Culture

 

-O μαγικός κόσμος της μεγάλης οθόνης, οι μεγάλες ταινίες και οι σπουδαίοι σκηνοθέτες.|Καλεσμένος: Κωνσταντίνος Καϊμάκης (δημοσιογράφος / κριτικός κινηματογράφου)

-Το θέατρο σαν τέχνη της ζωής μας και οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να το έχουμε στο πρόγραμμά μας. – Καλεσμένες: Μυρόεσσα Μεταξά (θεατρολόγος / δημοσιογράφος )Γιούλα Μπούνταλη (σεναριογράφος / ηθοποιός)

-Ζωγραφική: η κυρίαρχη τέχνη της διαμόρφωσης της αισθητικής μας και της διεύρυνσης του πνεύματός μας. Τα κινήματα του 20ου αιώνα με άξονα το έργο του Πάμπλο Πικάσσο – Καλεσμένη: Ρένα Γύφτουλα (Ζωγράφος / Καθηγήτρια Εικαστικών Κολλεγίου Ψυχικού)

-Ο χορός: από τη μαγεία του κλασικού μπαλέτου στη σύγχρονη φόρμα του σήμερα. – Καλεσμένη: Βάλια Μπαρτσούλη (χορογράφος / χορεύτρια)

-Μόδα και Μουσική & Μόδα και Κινηματογράφος: Ακούσματα, σταρ και εικόνες που άλλαξαν τις ζωές μας – Καλεσμένη: Ντάντα Ιωαννίδου Η Weeping Woman του Pablo Picasso 


Η θρυλική Audrey Hepburn στο Breakfast at Tiffany’s

Στιγμιότυπο από την ταινία La Dolce Vita του Federico Fellini
About Μία Κόλλια

Η Μία Κόλλια σπούδαζε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών όταν συνειδητοποίησε ότι το πάθος της ήταν η δημοσιογραφία. Ασχολήθηκε κυρίως με τον τομέα της μόδας, του ντιζάιν και της αισθητικής γενικότερα με άξονα τις συνθετικές αναλύσεις (μόδα, τέχνη, φωτογραφία κλπ.) και τις συνεντεύξεις.

Μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, έχει δουλέψει σε πολλούς σημαντικούς ελληνικούς εκδοτικούς οργανισμούς. Χαρακτηριστικά αναφέρονται: Υπεύθυνη Σύνταξης των θεμάτων Μόδας, Design και Αισθητικής του περιοδικού Symbol της εφημερίδας ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ, Συντάκτρια στα περιοδικά ΚΛΙΚ, ΜΕΝ (Ειδικές Εκδόσεις ΔΟΛ), ΓΥΝΑΙΚΑ (Εκδόσεις Ε. Τερζόπουλου), Columnist στην εφημερίδα City Press, Διευθύντρια και δημιουργός του City Vibes, περιοδικής έκδοσης της εφημερίδας. Ήταν Αρχισυντάκτρια του περιοδικού ΒΗΜΑmen (Οργανισμός Λαμπράκη) και Διευθύντρια Σύνταξης στο περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ (εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ). Παράλληλα, εργάστηκε στην οργάνωση των παρακάτω συναυλιών: ΝΙΚΟΛΑ ΠΙΟΒΑΝΙ, «ΔΗΛΟΣ, ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ» (Πολιτιστική Ολυμπιάδα, Δήλος, 2003), ΠΑΟΛΟ ΚΟΝΤΕ (Ηρώδειο, 1998), NUOVA COMPAGNIA DI CANTO POPOLARE (Λυκαβηττός, 1997), ΓΚΙΝΤΟΝ ΚΡΕΜΕΡ (Ηρώδειο, 1997) και ΖΜΠΙΓΚΝΙΕΦ ΠΡΑΪΣΝΕΡ (Ηρώδειο, 1996).
Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει πάρει συνεντεύξεις σε αμέτρητους σπουδαίους Ελληνες και Ελληνίδες και σε ξένες προσωπικότητες. Το 2011 εκδόθηκε η πρώτη της συγγραφική δουλειά, η βιογραφία-λεύκωμα «ΛΟΥΚΙΑ» της σπουδαίας ελληνίδας σχεδιάστριας από τις εκδόσεις ΠΑΠΥΡΟΣ. Είναι Columnist at www.doctv.gr, συνιδρυτής του e-shop www.deloudisobjet.gr και ιδρύτρια του Press Office «We R Press» που επιμελείται εκδόσεις, επικοινωνία και διοργάνωση εκδηλώσεων. Σημειώνεται ότι κείμενό της περιέχεται στη διδακτική ύλη του βιβλίου της Νεοελληνικής Γλώσσας της Γ’ Γυμνασίου με τίτλο «Η νέα γενιά» και είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα City Press το 2003.