ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ FASHION ITEM ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ!

H Levi’s γιορτάζει τα 140 χρόνια ενός πολιτισμικού συμβόλου, με τον πιο δημιουργικό τρόπο.

Κείμενο: Κατερίνα Γκουμοπούλου

 
 

Έχει χαρακτηριστεί από το Time Magazine ως το “fashion item του 20ου αιώνα”, και όχι άδικα. Ο λόγος φυσικά για το γνωστό σε όλους Levis jean 501, που είναι σχεδιασμένο με απαράμιλλη αυθεντικότητα και προσαρμοσμένο στην τελειότητα ενώ βελτιώνεται συνεχώς, για να παρέχει σε κάθε γενιά το jean που χρειάζεται. Δημιουργήθηκε στις 20 Μαΐου του 1873 και 140 χρόνια αργότερα, είναι πιο δημοφιλές και αναγνωρίσιμο παγκοσμίως από ποτέ. Το μόνο σίγουρο είναι πως όταν ο Levi Strauss και ο Jacob Davis συνεργάστηκαν το 1873 για να αποτυπώσουν τον συγκεκριμένο τρόπο ραφής που διακρίνει τη «μέση» της -μέχρι τότε- εργατικής φόρμας για τους πρωτοπόρους της Αμερικανικής Δύσης, δεν ήταν σε θέση να φανταστούν τον αντίκτυπο που επρόκειτο να δημιουργηθεί στον σύγχρονο πολιτισμό.

Από το Φεβρουάριο μέχρι τον Μάιο του 2013, το απόλυτο Levi’s brand ξεκινά μια καμπάνια με τίτλο “501® Ερμηνεία” (501® Interpretation) για να γιορτάσει το εύρος των εκφράσεων του μοναδικού προσωπικού στυλ σε όλο τον κόσμο. Το Levi’s® 501® δόθηκε στους fans του – σε νέους και γηραιότερους, διάσημους και μη –  στους οποίους ζητήθηκε να δώσουν τη δική τους ερμηνεία γύρω από την αυθεντικότητα. Μια ψηφιακή φωτογραφική γκαλερί με φωτογραφίες high fashion, streetstyle και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί, ζωντανεύει στο www.LEVIS501.com.

Οι Levi’s® fans έχουν την δυνατότητα να πάρουν μέρος, κάνοντας tag τον εαυτό τους – φορώντας τα δικά τους 501® jeans, γράφοντας #501 στοTwitter και στο Instagram ή ανεβάζοντας τις φωτογραφίες τους απευθείας στο www.LEVIS501.com. Από τη συλλογή θα επιλεχθούν οι φωτογραφίες που αντιπροσωπεύουν καλύτερα την ενέργεια και τα σημεία των καιρών και θα συμπεριληφθούν στο «Βιβλίο του 501®», ως κληρονομιά για το μέλλον.