ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ

Ο λόγος φυσικά για τον νεαρό σχεδιαστή Dion Lee, ένα πολλά υποσχόμενα ταλέντο που ήρθε για να μείνει.

Κείμενο: Κατερίνα Γκουμοπούλου

Γεννημένος στο Σίδνεϊ, ο Dion Lee, σε ηλικία μόλις 26 ετών είναι ένας από τους πιο περιζήτητους νέους σχεδιαστές, ο οποίος συναντά μεγάλη επιτυχία στη βιομηχανία της μόδας. Ξεκίνησε να δημιουργεί το 2009 και ήδη έχει δύο βραβεία στο ενεργητικό του (LMFF Designer Award, 2010 και Qantas Spirit of Youth Award, 2010). Παρά την τεράστια επιτυχία και την ανοδική πορεία που σημειώνει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο σχεδιαστής φαίνεται πως δεν έχει επηρεαστεί και συνεχίζει τη δουλειά του με απαράμιλλη προσοχή και λεπτομέρεια.

Χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές ραπτικής, δημιουργεί ενδύματα με εξαιρετική λειτουργική που κάθε γυναίκα αγαπά να φοράει στην καθημερινότητά της. Παράλληλα, εντυπωσιάζει με τα πολυτελή υφάσματα που χρησιμοποιεί, ενώ οι μοντέρνες του γραμμές και τα μοναδικά “γλυπτά” φορέματα, αποτυπώνονται στο μυαλό κάθε γυναίκας.

Ο Dion Lee, στη τελευταία του κολεξιόν Resort 2013, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως είναι ένας από τους πιο πρωτοποριακούς Αυστραλούς σχεδιαστές μόδας. Τα κομμένα με laser ενδύματα, τα πλεκτά υφάσματα, τα ανάλαφρα υλικά από γάζες καθώς και τα χρώματα εμπνευσμένα από την παλέτα του ωκεανού, δεν μπορούν παρά να μας προκαλέσουν το ενδιαφέρον.