Μηνυμα αγαπης, ελπιδας και δυναμης

Text: Sophia Karagianni

Το χαμόγελο και η δύναμη της μας σκλάβωσε. Η έκπληξη και η χαρά  στο πρόσωπό της όταν άνοιγε τα δώρα της, μας έκανε να σκεφτούμε πολλά, μας δίδαξε πολλά, μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ότι η χαρά και η ικανοποίηση μπορεί να είναι παντού. Καταφέραμε, χωρίς καθόλου κόπο, μόνο με λίγη θέληση και καλή διάθεση να πραγματοποιήσουμε το όνειρο  της μικρής Στέλλας, αποδεικνύοντας πως μπορούμε πολύ εύκολα να σταθούμε δίπλα στο συνάνθρωπο μας, φτάνει να το θελήσουμε.

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου μας επισκέφτηκε στο Fashion Workshop η μικρή Στέλλα. Παρακολούθησε μαζί μας το μάθημα Advance Design της Βικτώριας Καρβούνη, όπου ζωγράφισε τις δικές τις ιδέες. Η μικρή Στέλλα παρακολούθησε μαζί μας το μάθημα και με την παρουσία της και τον τρόπο που συμμετείχε σε όλα, μας έδειξε και μας δίδαξε τι σημαίνει θάρρος, δύναμη και επιμονή.

  

Η Στέλλα είναι ένα 7χρονο παιδάκι και το μεγάλο της όνειρο είναι να γίνει σχεδιάστρια μόδας. Δυστυχώς πάσχει από καρκίνο και καθημερινά θυσιάζει την παιδικότητα της στα νοσοκομεία, σε μια επίπονη και ψυχοφθόρα διαδικασία,  για να κερδίσει ξανά το δικαίωμα της να νιώσει παιδί, να βρει το κουράγιο να συνεχίσει τον αγώνα της και να κερδίσει τη ζωή.

Αυτό αποτελεί ένα και μόνο παράδειγμα για τη δυσάρεστη και δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο. Παιδιά που χρειάζονται τη στήριξή και την αγάπη μας για να κάνουν την ελπίδα και τα όνειρά τους πραγματικότητα. Υπάρχουν πολλοί οργανισμοί και ιδρύματα που πρώτιστη μέριμνά τους είναι να βοηθήσουν παιδιά με πολύ σοβαρές και απειλητικές ασθένειες.

Ο διεθνής οργανισμός Make a Wish, με παράρτημα και στην Ελλάδα, πραγματοποιεί τις ευχές των παιδιών αυτών. Πρέσβειρα του Make a Wish είναι η Βίκυ Καγιά, η οποία δουλεύει πολύ σκληρά για να δώσει ζωή στα όνειρα των παιδιών και βρίσκεται δίπλα τους με μεγάλη αφοσίωση. Μάλιστα, η εταιρία Links of London Ελλάδος υποστηρίζει για τρίτη συνεχή χρονιά το έργο του Make a Wish, και με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Βίκυς Καγιά δημιούργησε ένα συλλεκτικό βραχιόλι που φέρει την υπογραφή της, ενισχύοντας τον αγώνα του οργανισμού Make a Wish.

Είναι στο χέρι μας να βοηθήσουμε και εμείς στον αγώνα αυτό, κάνοντας κάτι τόσο απλό αλλά τόσο σημαντικό ταυτόχρονα: δίνοντας ζωή στα όνειρα που φαίνονται άπιαστα και φέρνοντας πιο κοντά την ελπίδα να θεραπευτούν. Δίνοντας μια ανάσα ζωής.

Η μικρή μας  Στέλλα θα κερδίσει τον αγώνα της και τη ζωή, γιατί είμαστε όλοι δίπλα της αλλά και δίπλα σε κάθε παιδί που αγωνίζεται σαν και αυτή.

«Κάθε φορά η εμπειρία εκπλήρωσης μιας ευχής ενός παιδιού που πάσχει από ασθένειες απειλητικές για τη ζωή του, είναι απίστευτα ζωογόνα! Είναι πραγματικά δύσκολο να περιγράψω πόσα μαθήματα δύναμης παίρνω από αυτά τα παιδιά!» Βίκυ Καγιά