ZOI & POLA PRESENT: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Ο Έλληνας που κοσμεί τις σελίδες του ZARA Lookbook για τη χειμερινή  συλλογή, μας αφήνει να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα…

 

Κείμενο: Πoλίνα Δημολιάνη, Ζωή Μίχα
Φωτογραφίες: Κέλλυ Δημητριάδη & Boca Liberta

 

Έχοντας αδιαμφισβήτητα μια ιδιαίτερη ομορφιά και το attitude ενός πολύ επιτυχημένου μοντέλου, ο Δημήτρης Αλεξάνδρου έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους οίκους και τα διασημότερα έντυπα στο χώρο της μόδας (Maison Martin Margiella, Philip Plein, Just Cavalli, Vogue Spain, GQ Spain, L’Officiel Germany, κ.α.). Παρόλα αυτά, πίσω από την εικόνα αυτή, υπάρχει ένας νέος άνθρωπος, μόλις 25 ετών, με κοφτερό μυαλό, ζωντάνια και «down to earth» συμπεριφορά. Εμείς από την πρώτη κιόλας στιγμή που συναντήσαμε τον Δημήτρη Αλεξάνδρου, αισθανθήκαμε πολύ άνετα και οικεία μαζί του.

Συζητάμε για το ξεκίνημα του. Μας αναφέρει πως μετά την πρώτη του δουλειά, για το show του Μάκη Τσέλιου, οι προτάσεις διαδέχονταν η μια την άλλη – κάτι που εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος, αφού, ενώ «μετράει» μόνο 3 χρόνια στο χώρο του modeling, ο όγκος της δουλειάς του παραπέμπει σε πολύ περισσότερα.

Το πιο δυνατό σημείο στον χαρακτήρα του πιστεύει πως είναι το πείσμα του. “Άμα πεισμώσω αποκλείεται να μην καταφέρω αυτό που έχω σκεφτεί. Βλέπεις είμαι Ταύρος”.

Λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων ταξιδεύει πολύ στο εξωτερικό, παρόλ’ αυτα δε φαντάζεται τον εαυτό του να μένει «εκτός» μόνιμα.

«Δεν υπάρχει πουθενά αλλού να μείνεις, μόνο στην Ελλάδα, που αλλού;»

Όσον αφορά την καθημερινή του εμφάνιση, ο Δημήτρης παραδέχεται πως δεν ασχολείται ιδιαίτερα με αυτήν – του αρέσει, όμως, να πειραματίζεται με το στιλ του, αφού λόγω της δουλειάς του δε φοβάται τις αλλαγές. Το τωρινό ατημέλητο look που διατηρεί, τον βοηθάει σε μεγάλο βαθμό να ξεχωρίζει και να διαφέρει. Εμάς, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνες, αφού έτσι αναδεικνύει την φυσική του ομορφιά χωρίς καμία τάση επιτήδευσης.

Στις διαπροσωπικές του σχέσεις επιλέγει πάντα τον «ευθύ δρόμο».

“Λέω πάντα την αλήθεια στους ανθρώπους γύρω μου και ας με έχουν χαρακτηρίσει πολλές φορές ωμό”.

Οι μεγάλες του αγάπες είναι το personal training και… τα tattoo. Για το πρώτο, μάλιστα, λέει πως έτσι σκέφτεται τον εαυτό του στο μέλλον.

«Σε κάποια χρόνια από τώρα, με φαντάζομαι «χαμένο» σε ένα μακρινό μέρος, κάνοντας τη γυμναστική μου και έχοντας αρκετά χρήματα ώστε να μη χρειάζεται να δουλέψω”.

Όσο για τα tattoo; Δεν σκέφτεται ποτέ από πριν τι θα «χτυπήσει», κάνει ό,τι τύχει εκείνη την στιγμή. Άλλωστε, θα μπορούσε να ζωγραφίσει όλο του το σώμα χωρίς κανέναν δισταγμό.

Αποφεύγει να κάνει σχέδια γιατί όπως λέει “ποτέ δε ξέρεις τι θα συμβεί αύριο”.

“Θέλω πάνω απ’ όλα να με έχει ο Θεός καλά και μετά ό,τι είναι να γίνει ας γίνει. Είμαι ανοιχτός σε όλα”.

 

Για το τέλος κρατάμε αυτό που μας έκανε «κλικ» στον Δημήτρη και δεν είναι άλλο από την ειλικρίνεια και τους ευγενείς τρόπους του. Σημαντικό εφόδιο για να συνεχίζει να ξεχωρίζει και να φτάσει εκεί που επιθυμεί. Εμείς του το ευχόμαστε!